Wordt aangewerkt

Geschiedenis van de Madajas.

 

Hoe het allemaal begon.

Het is een uit de hand gelopen hobby, waar wij nog geen dag spijt van hebben.

Het begon in februari 1985, na lang zeuren van de kinderen hadden wij besloten om een hond te nemen. Ik had een voorwaarde, namelijk als er 1 hond kwam, dan moest het een Engelse Cocker Spaniel worden. Net zoals zoveel mensen wisten wij niet waar wij een hond konden kopen, maar we wisten wel dat het geen asielhond moest zijn.

Dus hebben wij de Telegraaf gekocht, want het internet bestond nog niet. Onze eerste cocker kwam uit de krant. Het was ons al snel duidelijk, dat het een verrijking voor ons was. We hebben 10 jaar een wereldhond gehad aan Floortje. Zij heette zo toen wij haar kochten, want wij waren haar derde baasje.

Toen wij haar in februari 1995 hebben moeten laten inslapen vanwege artrose in beide knien, was het al snel duidelijk dat wij weer een Cocker wilde. Want wij miste de ondeugende ogen van Floortje ontzettend. Daar wij het niet eens konden worden welke kleur we zouden nemen, wisten wij wel dat het een schimmel zou worden. Een kopie van Floortje wilden wij niet. Uiteindelijk hebben wij besloten om 2 cockers tegelijk te nemen.

Start van de kennel.

  In mei 1995 kochten wij Jasmijn een oranjeschimmel en Dascha een blauwschimmel. Deze twee hebben samen heel veel ondeugd uitgehaald, daar hebben wij intens van genoten. Nadat wij na 1 jaar besloten om er n bij te nemen, doordat ik bij de fokker van Jasmijn vaak geholpen had met een nest, kreeg ik last van het fokkersvirus.

Onze Master een blauwschimmel reu hebben we in december 1996 gekocht, hij heeft zijn naam eer aan gedaan. Met hem hebben wij veel geshowd, wat Master met veel allure deed. Daarna volgde in april 1998 Boots een blauwschimmel met tan reu.

4 November 1997, hebben wij onze kennelnaam gekregen, deze is afgeleid van de namen van Master, Dascha en Jasmijn. Daarna ben ik met de KK1 begonnen en ben ik op 19 juni 2000 voor geslaagd. Ook heb ik de cursus KK2 gevolgd, maar door omstandigheden heb ik daar geen examen in gedaan. Wat natuurlijk niet wegneemt, dat ik er veel kennis van heb op gestoken, wat toch wel erg belangrijk is als je wilt fokken.

Op 29 juli 1998 hadden wij ons eerste nestje gefokt, waarna er nog vele zijn gevolgd en er in de toekomst hopelijk nog enkele bij komen. Bij hoofdstuk nesten, laten wij steeds de laatste 5 nesten zien en bij hoofdstuk nakomelingen kun je de nakomelingen volgen, waarvan de eigenaren nog steeds contact met ons hebben. 

 

De laatste gekochte hond is Lotte een leverbont met tan teefje, zij is in mei 2001 bij ons gekomen.

Bij onze honden kun je al onze honden bewonderen ook de honden die wij uit onze eigen fok hebben aangehouden.

 

Van links naar rechts: Twinkle (jongste generatie), Jasmijn (de oudste generatie), Cashmir en Shadow.

Hieronder treft u de stamboom van Twinkle waaruit heel duidelijk deze generatie uit af te leiden is.

Klik hier.

Klik voor homepage